Επιστολή στην υπουργό Απασχόλησης για τις αυξήσεις εισφορών του ΟΑΕΕ

 

Tην πλήρη αντίθεσή του για το ύψος των επερχόμενων αυξήσεων στις εισφορές των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στους κλάδους σύνταξης και υγείας για το 2009  (6% στις εισφορές στον κλάδο σύνταξης και 20% στον κλάδο ασθένειας, αναδρομικά από 1/1/2009) εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με επιστολή του προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

«Με τις αυξήσεις που προτείνονται δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ. Αντίθετα στην περίοδο της έντονης κρίσης που διανύουμε επιβαρύνουν επιπρόσθετα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους. Οι όποιες αυξήσεις θα εντείνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα ρευστότητας τόσο των επιχειρήσεων όσο και του ίδιου του οργανισμού καθώς θα διογκωθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΟΑΕΕ» αναφέρεται στην επιστολή του ΒΕΘ, η οποία κοινοποιήθηκε και στον διοικητή του ΟΑΕΕ Κωνσταντίνο Παπαθανασίου.

«Για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ απαιτείται η θεσμοθέτηση μόνιμων και σταθερών λύσεων που θα εξασφαλίζουν την ομαλοποίηση των οικονομικών του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι με αύξηση εισφορών και μείωση συντάξεων» καταλήγει η επιστολή.

 

 

Δείτε ακόμα

Στο ΕΣΠΑ δράση για άνεργους νέους – Οι ωφελούμενοι και η αποζημίωση

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των …

Kλείδωσε στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Ο μέσος μισθός 27% χαμηλότερα από το 2010

Το καθαρό ποσό των βασικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, θα …