Με προκαταβολή και σε δόσεις ο ΦΠΑ

 

Με προκαταβολή και σε δύο δόσεις θα καταβάλλεται ο ΦΠΑ, με βάση ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Το μέτρο λαμβάνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενίσχυση της αγοτάς γενικότερα και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών ειδικότερα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε σήμερα 31/08/09 , αναφέρεται ότι στο πλαίσιο σχετικής ρύθμισης που ετοιμάζεται και θα έλθει στο άμεσο μέλλον για ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η πληρωμή ενός σημαντικού ποσοστού της οφειλής που ορίζεται στο 30% ταυτόχρονα με τη δήλωση και η εξόφληση του υπολοίπου σε δύο μηνιαίες δόσεις.

Στο διάστημα αυτό θα ισχύει η από το νόμο προβλεπόμενη επιβάρυνση λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, αλλά δεν θα ισχύουν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Μετά το διάστημα των δύο μηνών, θα αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες και θα επιβάλλεται υψηλότερη επιβάρυνση. Η ανακριβής δήλωση θα τιμωρείται με εξαιρετικά υψηλό πρόστιμο, πολλαπλάσιο του ποσού που δεν έχει δηλωθεί, χωρίς δικαίωμα του εφόρου να προβαίνει σε μείωση του προστίμου.

 

Δείτε ακόμα

Στα 60 δολάρια το βαρέλι βλέπει η Citi τις τιμές του πετρελαίου το 2025

Δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου η κλιμάκωση με τους Χούθι Η κλιμάκωση …

Σούπερ μάρκετ: Πληθωριστική «ένεση» στον τζίρο – Οι «πρωταθλητές» των ανατιμήσεων

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 …