Διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διεκδικεί ο ΣΕΒ

Υπέρ της υπογραφής διετούς εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας παραμένει ο ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου διαβεβαίωσε χθες ότι η διαπραγμάτευση θα διεξαχθεί ομαλά, «με στόχο να επιτευχθεί μια καλή συμφωνία για όλες τις πλευρές, χρήσιμη και για την οικονομία».

Οι δηλώσεις έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν χθες στα γραφεία του Συνδέσμου ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρ. Λοβέρδος και ο υφυπουργός, κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Στη συνάντηση, στην οποία εκτός από τον πρόεδρο, κ. Δημ. Δασκαλόπουλο, μετείχαν οι αντιπρόεδροι του ΣΕΒ Χ. Κυριαζής, Ν. Καραμούζης, Θ. Φέσσας και ο γενικός γραμματέας κ. Αν. Καλλιτσάντσης, ο υπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητές του αναφορικά με τον περιορισμό της σπατάλης στους κλάδους υγείας των Ταμείων, τη διαδοχική ασφάλιση, τις εναλλακτικές μορφές εργασίας και την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις-μέλη του είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της εισφοροδιαφυγής, υπενθυμίζοντας τα «δέκα μέτρα “ανάχωμα” στην ανεργία», που έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος, με στόχο να γίνουν μέρος της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμπνοια υπήρξε και στο θέμα των προγραμμάτων stage. Ο κ. Δασκαλόπουλος επικρότησε την κατάργησή τους από την κυβέρνηση «δεδομένου και του εκφυλισμού τους σε μοχλό πελατειακών σχέσεων, καταδικάζοντας σε μια ιδιότυπη πολιτική και επαγγελματική ομηρία χιλιάδες νέους».

«Ηταν μια λειτουργική συνεργασία που αφορούσε τις εγγυήσεις στον χώρο εργασίας, τα θέματα της γρήγορης απόδοσης των συντάξεων, για τα οποία βοηθάει ο ΣΕΒ με την παρουσία στελέχους του, τα θέματα της “μαύρης” εργασίας, τα θέματα τελικώς που αφορούν το ευρύ αντικείμενο του υπουργείου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρ. Λοβέρδος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί στο εάν θα ικανοποιήσει το αίτημα του ΣΕΒ για προσωρινή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε όσες επιχειρήσεις αυξήσουν την απασχόληση μέχρι το τέλος του 2010, αλλά και σε όσες αντιμετωπίζουν σοβαρή μείωση δραστηριότητας στη διετία 2009-2010.

Δείτε ακόμα

Στα 60 δολάρια το βαρέλι βλέπει η Citi τις τιμές του πετρελαίου το 2025

Δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου η κλιμάκωση με τους Χούθι Η κλιμάκωση …

Σούπερ μάρκετ: Πληθωριστική «ένεση» στον τζίρο – Οι «πρωταθλητές» των ανατιμήσεων

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 …