Προ των πυλών η εφαρμογή των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας

ΣTH φάση της υλοποίησης περνάει το σχέδιο για «ανάχωμα στην ανεργία» με 17 προγράμματα, εκ των οποίων 7 νέα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η διατήρηση και δημιουργία 667.000 θέσεων εργασίας. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Oικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Με προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις θα διατηρηθούν 32.000 θέσεις εργασίας, ενώ 10.000 νέοι έως 24 ετών θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μένοντας σε μια επιχείρηση έως και 24 μήνες.

Τα προγράμματα αυτά έχουν προϋπολογισμό 54 εκατ. ευρώ. Ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας θα είναι η επιχορήγηση στην επιχείρηση που θα προσλάβει επιδοτούμενο άνεργο.

Το πρόγραμμα θα δώσει ευκαιρία για επανένταξη στην αγορά εργασίας 10.000 ανέργων (120 εκατ. ευρώ), ενώ τώρα κάθε άνεργος κοστίζει σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ περίπου 1.000 ευρώ τον μήνα.

Στην ίδια συνάντηση εξετάσθηκε και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα αναπτυχθεί στο ΙΚΑ και τον ΟΓΑ μέσα στο 2011. Αναμένεται δε να αποφέρει εξοικονόμηση της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, ενώ η μείωση των τιμών στα φάρμακα θα περιορίσει τις δαπάνες των Ταμείων κατά 2 δισ. Στον ΟΑΕΕ, που ξεκίνησε το πρόγραμμα στις 18 Οκτωβρίου, επέφερε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 50%.

Δείτε ακόμα

Toυρισμός: Μη επιστρεπτέα ενίσχυση έως 400.000 ευρώ – Ξεκινούν 16 Ιουνίου οι αιτήσεις Η στήριξη των επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους

Aπό τις 16 Ιουνίου έχουν δυνατότητα οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να υποβάλουν αιτήσεις για …

Boυλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το θεσμικό πλαίσιο της τηλεργασίας καθώς και 5 υπουργικές τροπολογίες

Το σχέδιο νόμου «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και …