Εντολή στις εφορίες για εντατικοποίηση των ελέγχων

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την είσπραξη του ΦΠΑ και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συλλογή των εσόδων από την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ζήτησε από τους προϊσταμένους των εφοριών ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Κουσελάς διεμήνυσε στους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής ότι θα κρίνονται σε μηνιαία βάση για την αποτελεσματικότητά τους σε ό,τι αφορά την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Διευκρίνισε ακόμη ότι ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η είσπραξη εσόδων 5,9 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του κρατικού προϋπολογισμού.

Τα έσοδα αυτά κατά το μεγαλύτερό τους ποσοστό θα προέλθουν από:

* Την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία έως τώρα οι εισπράξεις έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ , ενώ υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομιών έχει δώσει παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου.

* Τους ελέγχους για το ΦΠΑ και ειδικότερα στις επιχειρήσεις που υπό το βάρος της μείωσης των εσόδων τους λόγω της κρίσης δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.

* Την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία (ακόμα και κατασχέσεις ακινήτων) ενάντια στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν τα χρέη τους.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δείτε ακόμα

ΠΟΦΕΕ: Άμεση ανάγκη μετάθεσης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) …

Πολυνομοσχέδιο υπ. Οικονομικών: Ακατάσχετο 1.600 ευρώ, παράταση στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και μπόνους 150 ευρώ ανά παιδί – Όλες οι αλλαγές για τα εισοδήματα Τρίτη, 16 Ιουνίου 2026

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ με νέες ρυθμίσεις για εισοδήματα, ιδιωτικό χρέος, στέγαση, δημόσιους …