Φορολογική Δήλωση 2010: Κανονικά οι επιστροφές φόρου

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και τη φημολογία περί αδυναμίας του Δημοσίου να επιστρέψει τα ποσά που προκύπτουν από την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2010,

το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί και ότι αυτό το γνωρίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που έλαβαν κανονικά την επιστροφή που δικαιούνταν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από ελέγχους που γίνονται διαρκώς πλέον στις υποβληθείσες δηλώσεις φόρου εισοδήματος διαπιστώθηκαν 800 περίπου περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχει ασυμφωνία με τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει οι επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς στις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.).

Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται ο έλεγχος της ακρίβειας αυτών των δηλώσεων από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.. Όπου επιβεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων των δηλώσεων, η επιστροφή γίνεται το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία ελέγχου.

Το σύνολο των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα είναι 1.353.343, εκ των οποίων οι 412.640 είναι πιστωτικές. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν συσταθεί και λειτουργούν ειδικά συνεργεία, τα οποία σε συνεργασία με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προβαίνουν σε διαρκείς ελέγχους των υποβαλλομένων δηλώσεων με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών τόσο στις ηλεκτρονικές όσο και στις έντυπες υποβολές. Όσες σχετικές περιπτώσεις εντοπίζονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για έλεγχο, ενώ ορισμένες περιπτώσεις παραπέμπονται και στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: express

Δείτε ακόμα

Στο ΕΣΠΑ δράση για άνεργους νέους – Οι ωφελούμενοι και η αποζημίωση

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των …

Kλείδωσε στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Ο μέσος μισθός 27% χαμηλότερα από το 2010

Το καθαρό ποσό των βασικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, θα …