Έρχεται νέα περαίωση

Με πρόσθετες περικοπές δαπανών και ενδεχομένως νέα περαίωση για το 2010 σχεδιάζεται να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 612 εκατ. ευρώ που αφήνει στον φετινό προϋπολογισμό η υπαναχώρηση στο θέμα των αποδείξεων, μετά τον σάλο που προκλήθηκε την εβδομάδα που πέρασε.

Μάλιστα, αν τελικώς προχωρήσει το θέμα της περαίωσης, για το 2010 θα περιληφθούν όσοι αποκλείστηκαν από τις προηγούμενες ρυθμίσεις (π.χ. οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας αξίας άνω των 400 χιλιάδων ευρώ), καθώς και εκείνοι που δεν εντάχθηκαν στο μέτρο. Παράλληλα, θα στέλνεται στους υποψήφιους να περαιώσουν χαρτί ελέγχου από την Εφορία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, προκειμένου να βρεθούν μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος, μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των αποδείξεων, και να γίνουν οι τελευταίες διευθετήσεις στο κείμενο του εφαρμοστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στήριξης κατατίθεται στη Βουλή σήμερα το απόγευμα, με την ψήφιση Μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού να ακολουθεί στις 29-30 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, ο καταιγισμός των νέων μέτρων και φόρων που εισάγουν Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός νόμος, όπως η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση τελών σε συνδυασμό με την έκτακτη εισφορά στα Ι.Χ., ο νέος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, το τέλος επιτηδεύματος και το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών, έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, αφού καθιστούν μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες… αιχμάλωτους της Εφορίας.

Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2011-2015 που εξειδικεύονται στον εφαρμοστικό νόμο ανέρχονται σε 28,4 δισ. ευρώ στην τετραετία, εκ των οποίων τα 7,5 δισ. ευρώ φέτος.

Πηγή: Ημερησία

Δείτε ακόμα

10η αξιολόγηση: Χρέη δημοσίου – συντάξεις – ΕΝΦΙΑ – κόκκινα δάνεια στα «καυτά» μέτωπα

Koρυφώνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – θεσμών σήμερα και αύριο για τη 10η αξιολόγηση στο πλαίσιο …

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου

Στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ «ανέβηκαν» τα ειδοποητήρια για τις εισφορές Μαρτίου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς …