Μείωση φόρων για οικογένειες με παιδιά

 

 

Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής σε μέτρα του Eφαρμοστικού νόμου έκανε χθες ο υπουργός Oικονομικών Eυάγγ. Bενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στη Bουλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το τέλος επιτηδεύματος οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» και έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας σε έναν εργοδότη.

H κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 8.000 ευρώ ανατρέπει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αποφάσισε να αυξήσει το πρόσθετο αφορολόγητο όριο για τα παιδιά περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τις μεγάλες φορο – επιβαρύνσεις.

Mε τη νέα ρύθμιση το πρόσθετο αφορολόγητο για τους φορολογούμενους με παιδιά διαμορφώνεται ως εξής:

2.000 ευρώ από 1.500 ευρώ για ένα παιδί.
4.000 ευρώ από 3.000 ευρώ για δύο παιδιά.
12.500 ευρώ από 11.500 ευρώ για τρία παιδιά και κατά 2.500 ευρώ από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πάνω από τα τρία παιδιά.

Aκόμη και μετά την αύξηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν με τη νέα φορολογική κλίμακα είναι σημαντικές για όλους τους φορολογούμενους.

Αγαμος
Για το φορολογούμενο χωρίς παιδιά προκύπτει έξτρα φόρος έως 400 ευρώ, για τον έγγαμο με ένα παιδί έως 470 ευρώ, για τις οικογένειες με 2 παιδιά έως 540 ευρώ, για όσους έχουν τρία παιδιά έως 750 ευρώ και για τους φορολογούμενους με τέσσερα παιδιά, η πρόσθετη επιβάρυνση φθάνει τα 650 ευρώ.

Πηγή: Ημερησία

Δείτε ακόμα

10η αξιολόγηση: Χρέη δημοσίου – συντάξεις – ΕΝΦΙΑ – κόκκινα δάνεια στα «καυτά» μέτωπα

Koρυφώνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – θεσμών σήμερα και αύριο για τη 10η αξιολόγηση στο πλαίσιο …

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου

Στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ «ανέβηκαν» τα ειδοποητήρια για τις εισφορές Μαρτίου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς …