Διαπραγματεύσεις για νέα κλαδική στις επιχειρήσεις επισιτισμού

Σύσκεψη για την επαναδιαπραγμάτευση της κλαδικής σύμβασης εργασίας στον τομέα του επισιτισμού πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων στον κλάδο.

Χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) και της Ομοσπονδίας Καφεπωλών Ελλάδος (ΟΚΕ) συζήτησαν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, για τους όρους της νέας σύμβασης, προκειμένου να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να αποφευχθεί ο κίνδυνος λουκέτου στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ειδικότερα, η πρόταση που συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ήταν η μείωση των μισθών κατά 15%, η διατήρηση όλων των επιδομάτων και των παροχών που προβλέπει η πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης καθώς και η μετατροπή του μισθού του σερβιτόρου από κυμαινόμενο σε κανονικού.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων δεν κατέθεσαν δικές τους προτάσεις αλλά την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την ατζέντα με την οποία θα πάνε στην επόμενη συνάντηση με τους εργοδότες στην ερχόμενη Πέμπτη.

Σήμερα ο βασικός μισθός στον κλάδο του επισιτισμού που αφορά περίπου 140.000 εργαζόμενους, υπολογίζεται από 880 έως και 1100 ευρώ ανάλογα με την ειδικότητα του εργαζόμενου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 16 Ιουνίου – Κατά της απεργίας οι πλοιοκτήτες

Τα 13 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την απόσυρση του εργατικού νομοσχεδίου ενώ ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων …

Οι κόφτες στην Επιστρεπτέα Νο 7 Ποιοι θα εισπράξουν από 1.000 έως 100.000 ευρώ με βάση τη νέα κοινή υπουργική απόφαση

Έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν τις τελικές αιτήσεις για να λάβουν …