Κονστάνσιο: Αρνητικό πληθωρισμό βλέπει η ΕΚΤ

Αρνητικό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τους επόμενους μήνες αναμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ ανησυχεί βαθύτατα για την πτώση των τιμών πετρελαίου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της Βίτορ Κονστάνσιο.

«Βραχυπρόθεσμα, αυτή δεν είναι μια εύκολη κατάσταση για εμάς», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η τρέχουσα εκτίμηση της ΕΚΤ για πληθωρισμό 0,7% την επόμενη χρονιά είναι ξεπερασμένη.

Σύμφωνα με τον κ. Κονστάνσιο, η ΕΚΤ θα πρέπει να αποφύγει ένα πτωτικό σπιράλ στις τιμές, γιατί αυτί θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο αύξησης μισθολογικών κοστών και μείωσης κερδών για τις επιχειρήσεις.

«Η οικονομία θα εισερχόταν σε ύφεση τότε», ανέφερε, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΕΚΤ να προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

alt

Δείτε ακόμα

Επίδομα μητρότητας: Πώς μπορεί να μετατραπεί σε επίδομα πατρότητας

Την έναρξη άσκησης του δικαιώματος της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε …

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνεται με τριετίες και επίδομα γάμου Αναλυτικά οι πίνακες και τα ποσά που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας έδωσε στη δημοσιότητα τους πίνακες, …