Οι προθεσμίες για τα τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να πληρώνουν στις τράπεζες ή μέσω του Διαδικτύου τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας του 2010,

που είναι αυξημένα έως και 109% (για τα παλαιά αυτοκίνητα) καθώς και τον ετήσιο ειδικό φόρο για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω των 1.929 κ. ε.

Σημειώνεται ότι ο ετήσιος ειδικός φόρος κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος. Οπως ορίζεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τα ειδικά αυτοκόλλητα θα χορηγούνται από 19 τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική, Εurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Citibank, Marfin – Εγνατία, Κύπρου, Γενική, Millenium, Attica, Aspis, Probank, Proton, FBB, Ελληνική Τράπεζα LTD, Πανελλήνια Τράπεζα), 15 συνεταιριστικές τράπεζες, τα Ταμεία Παρακαταθηκών και Δανείων και τα ΕΛΤΑ.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη καταβολής των τελών κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο:

– 30 ευρώ για οχήματα μέχρι 785 κυβικά εκατοστά και για όσους δεν επικολλούν το σήμα.

– Ισόποσο του τέλους κυκλοφορίας, που αναλογεί στο όχημα βάσει του κυβισμού του, για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας άνω των 30 ευρώ.

Σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής του ειδικού φόρου αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού επιβάλλεται πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης ή μη καταβολής του φόρου.

Δείτε ακόμα

Στο ΕΣΠΑ δράση για άνεργους νέους – Οι ωφελούμενοι και η αποζημίωση

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των …

Kλείδωσε στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Ο μέσος μισθός 27% χαμηλότερα από το 2010

Το καθαρό ποσό των βασικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, θα …