Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι εφικτή από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr με την επιλογή «Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9».

Για τη χρήση των υπηρεσιών, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί πρόσβασης της υπηρεσίας TAXISnet. Οδηγίες για την εγγραφή νέου χρήστη υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr επιλέγοντας «Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις».

Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 προσφέρονται ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:

– Επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Έτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος.
– Την εκτύπωση των δηλώσεων Ε9 που υποβάλλονται καθώς των περιουσιακών καταστάσεων (για τα φυσικά πρόσωπα).
– Γίνεται ο εντοπισμός του ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο, με χρήση χάρτη.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, η υποβολή των δηλώσεων Ε9 θα ξεκινήσει σταδιακά, επιτρέποντας αρχικά να υποβάλλουν τα Φυσικά Πρόσωπα οι ΑΦΜ των οποίων λήγουν σε 1. Τα υπόχρεα Φ.Π. των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε επόμενα διαδοχικά ψηφία καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν από τις επόμενες ημέρες (η εφαρμογή θα ανοίγει σταδιακά).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης της υπηρεσίας 210-48.02.552 κάθε εργάσιμη ημέρα από 7:30 έως 19:30.

Επισυνάπτονται η ΠΟΛ 1245/02.12.2011 και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής.

 

 

 

Δείτε ακόμα

Στα 60 δολάρια το βαρέλι βλέπει η Citi τις τιμές του πετρελαίου το 2025

Δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου η κλιμάκωση με τους Χούθι Η κλιμάκωση …

Σούπερ μάρκετ: Πληθωριστική «ένεση» στον τζίρο – Οι «πρωταθλητές» των ανατιμήσεων

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 …