Ελλάδα Βρούτσης: Από 15 Απριλίου το επίδομα των 800 ευρώ στους λογαριασμούς

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα καταβληθούν τα επιδόματα και οι οικονομικές ενισχύσεις που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης, το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί εξαιτίας της πανδημίας, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στις 15, 16 και 17 Απριλίου. «Υπολογίζουμε ότι οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τις 500.000», εκτίμησε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα πρώτα 400€ από τα συνολικά 600 ευρώ για την στήριξη επαγγελματιών των έξι επιστημονικών κλάδων.

«Στην ώρα του» το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί «κανονικότατα» την Μεγάλη Εβδομάδα από όσες επιχειρήσεις λειτουργούν απρόσκοπτα.

Οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιά ή έχουν αναστείλει εντελώς την λειτουργία τους, έχουν δικαίωμα να το καταβάλλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Παράταση στο επίδομα ανεργίας

Σε ότι αφορά την κατάσταση της αγοράς εργασίας, ο υπουργός σχολίασε πως τα στοιχεία δείχνουν «συγκράτηση της ανεργίας» σημειώνοντας ότι η χρονική διάρκεια του επιδόματος ανεργίας επεκτείνεται για ακόμη δύο μήνες.

«Δεν είναι μόνο τα επιδόματα ανεργίας αλλά όλο το πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής, τα αναπηρικά επιδόματα, τα επιδόματα ενοικίου κλπ. Όλα τα επιδόματα θα καταβληθούν κανονικά και δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ που θα μειωθεί για κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Δεν προβλέπεται ένταξη άλλων ΚΑΔ στους κλάδους που πλήττονται

Για την ώρα δεν προβλέπεται να προστεθούν και άλλοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας στη λίστα των κλάδων που πλήττονται από την πανδημία. «Έγινε μία ενδελεχής παρακολούθηση του τζίρου των επιχειρήσεων από τις αρχές του Μαρτίου όταν είχαμε εικόνα ότι η πανδημία θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία. Σταθμίσαμε ποιες επιχειρήσεις πλήττονται άμεσα και μετά ποιες επιχειρήσεις έχει πληγεί ο τζίρος τους. Δεν προβλέπεται άλλη διεύρυνση της περιμέτρου. Εκτός και αν εξετάσουμε και δούμε ότι πλήττονται», σχολίασε ο υπουργός Η χρονική διάρκεια των μέτρων για τους ΚΑΔ θα εξεταστεί στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, που τόνισε πως όσοι προσπαθήσουν να επωφεληθούν έκνομα από την κατάσταση θα δεχτούν πρόστιμα. Όπως είπε, η νομοθεσία είναι έκτακτη και γίνεται από μηδενική βάση οπότε «είναι πιθανό κάποιοι να αξιοποιήσουν τρύπες του συστήματος». Σήμερα μάλσιτα δημοσιεύθηκε και η υπουργική απόφαση για νέα πρόστιμα 1.200 ευρώ σε όσους εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης εργασίας να δουλεύουν. «Επειδή παρά πολλοί μπορεί να επιδιώξουν να βρουν ευκαιρίες για προσωπικό όφελος για αυτό βάζουμε και εμείς απαγορευτικές ρήτρες. Δεν μπορεί κάποιος να κάνει αναδρομική καταγραφή των εργαζομένων που θέτει σε αναστολή». Πηγή: www.lifo.gr

Δείτε ακόμα

Στα 60 δολάρια το βαρέλι βλέπει η Citi τις τιμές του πετρελαίου το 2025

Δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου η κλιμάκωση με τους Χούθι Η κλιμάκωση …

Σούπερ μάρκετ: Πληθωριστική «ένεση» στον τζίρο – Οι «πρωταθλητές» των ανατιμήσεων

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 …