«Πρεμιέρα» του διαλόγου για το φορολογικό

Αρχίζει σήμερα ο διάλογος μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για το νέο φορολογικό σύστημα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να έχει το πρωί συνάντηση με τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, και του ΛΑΟΣ, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν οι βασικοί άξονες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σημειώνεται πως η ΝΔ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετη στην επιβολή οποιουδήποτε νέου φόρου, που θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ανάπτυξη. Έχει, ακόμη, προτείνει τη μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από το 13% στο 9% και του χαμηλού συντελεστή στο 5%, όπως επίσης και θέσπιση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% (flat tax) για όλες τις επιχειρήσεις.

Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, ο τρόπος εφαρμογής των νέων αντικειμενικών κριτηρίων για τους περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, η υιοθέτηση καθολικού «πόθεν έσχες» για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, αλλά και η ενοποίηση όλων των φόρων στα ακίνητα.

Δείτε ακόμα

10η αξιολόγηση: Χρέη δημοσίου – συντάξεις – ΕΝΦΙΑ – κόκκινα δάνεια στα «καυτά» μέτωπα

Koρυφώνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – θεσμών σήμερα και αύριο για τη 10η αξιολόγηση στο πλαίσιο …

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου

Στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ «ανέβηκαν» τα ειδοποητήρια για τις εισφορές Μαρτίου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς …