Ντέισελμπλουμ: Άγνωστο πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει σοβαρές προτάσεις για το συνταξιοδοτικό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη θέματα ανοικτά, ενώ εκκρεμότητες υπάρχουν και στο δημοσιονομικό για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ευρωβουλής, ο πρόεδρος του Εurogroup,
Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι εταίροι έχουν επίγνωση ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητούνται από την Ελλάδα είναι δύσκολες κοινωνικά και πολιτικά, ωστόσο θεωρεί ότι είναι ύψιστης σημασίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2015.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ χαιρέτισε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, ενώ χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Θέλουμε να έρθουν πίσω τα χρήματα στην πραγματική οικονομία και οι τράπεζες να βοηθούν τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε

Για την πρώτη αξιολόγηση, εξήγησε ότι η αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών πήγε καλά, οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικές και παρότι η ποιότητα των μεταρρυθμίσεων μας απασχολεί, όπως είπε, εμείς διαπιστώνουμε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ανεβάσει ταχύτητα.

Οι παρεμβάσεις του κ. Ντέισελμπλουμ έγιναμ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο του τακτικού διαρθρωμένου διαλόγου.

 

Δείτε ακόμα

Στο ΕΣΠΑ δράση για άνεργους νέους – Οι ωφελούμενοι και η αποζημίωση

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των …

Kλείδωσε στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Ο μέσος μισθός 27% χαμηλότερα από το 2010

Το καθαρό ποσό των βασικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, θα …