Ρύθμιση οφειλών στο Taxisnet προτού καταστούν ληξιπρόθεσμες

ις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους οφείλες μέσω του Taxisnet πριν ακόμη αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών. Έτσι, θα μπορούν να ρυθμίζουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία.

Το άνοιγμα της σχετικής τεχνικής δυνατότητας στο Taxisnet θα επιτρέψει σε χιλιάδες φορολογούμενους να διατηρήσουν παλαιότερες ρυθμίσεις και κυρίως τη σωτήρια ρύθμιση των 100 δόσεων αφού πλέον η εφορία δεν δίνει ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος για την εξόφληση ή ρύθμιση νέων φορολογικών οφειλών.

Από την Πρωτοχρονιά του τρέχοντος έτους η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη ρυθμίσει φορολογικές τους οφειλές με οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης θα πρέπει, προκειμένου να μην την χάσουν, είτε να εξοφλούν είτε να ρυθμίζουν τις νέες φορολογικές τους οφειλές πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Η φορολογική υποχρέωση του 2018 λήγει την ερχόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει την πέμπτη και τελευταία δόση του περυσινού ΕΝΦΙΑ. Έτσι, οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη ρυθμίσεις όπως, για παράδειγμα, τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει, εφόσον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ να εισέλθουν στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet και να ρυθμίσουν τη νέα φορολογική οφειλή με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

Αν δεν εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τη νέα φορολογική οφειλή τότε θα χάνουν την ρύθμιση και όλο το ανεξόφλητο ποσό της μαζί με τους τόκους που γλίτωσαν κατά την ένταξη στη ρύθμιση θα καθίστανται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Το επιτόκιο της ρύθμισης είναι 8,76% και η εξυπηρέτηση της ρύθμισης γίνεται υποχρεωτικά μέσω της καταχώρησης πάγιας εντολής χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη.

 

Δείτε ακόμα

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με …

ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Η Επιτροπή κάνει ένα βήμα παραπέρα στην καταπολέμηση της απάτης

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020, το Συμβούλιο ενέκρινε νομοθετική δέσμη για τη συλλογή δεδομένων πληρωμών με …