ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ Εργοδοτικές οργανώσεις: Στα κοινοτικά και διεθνή πρότυπα το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις

H θέση των εργοδοτικών οργανώσεων στην Ελλάδα (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) ότι τo ισχύον νομικό πλαίσιο στο πεδίο των ομαδικών απολύσεων εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή πρότυπα στα εργασιακά, επαναβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η θέση αυτή των εργοδοτικών οργανώσεων είχε διατυπωθεί στην κοινή δήλωση των εθνικών κοινωνικών εταίρων της 19ης Ιουλίου 2016, η οποία επιβεβαίωνε τη Συμφωνία της Γενεύης από τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Στην σημερινή συνάντηση επαναβεβαιώθηκε επίσης, η συμφωνία του Ζαππείου από τις 26 Νοεμβρίου του 2015 στην οποία τονίζεται η ανάγκη αποκατάστασης της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων για λόγους ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Δείτε ακόμα

10η αξιολόγηση: Χρέη δημοσίου – συντάξεις – ΕΝΦΙΑ – κόκκινα δάνεια στα «καυτά» μέτωπα

Koρυφώνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – θεσμών σήμερα και αύριο για τη 10η αξιολόγηση στο πλαίσιο …

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου

Στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ «ανέβηκαν» τα ειδοποητήρια για τις εισφορές Μαρτίου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς …