Υπουργείο Εργασίας: Μεγαλύτερη του πληθωρισμού η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στην κριτική ότι την όποια αύξηση κατώτατου μισθού την «τρώει» η αυξημένη φορολογία, απάντησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μηλαπίδης, σε συνέντευξη του το πρωί της Δευτέρας 1/4.

«Η αύξηση είναι περίπου στο 28%, υπάρχει πληθωρισμός ο οποίος είναι 15% – 16% αυτή την τετραετία, οι πληθωριστικές πιέσεις είναι παροδικές, όμως οι αυξήσεις στους μισθούς είναι μόνιμες» σημειώνει ο ΓΓ.

Παράλληλα προσθέτει πως αυτό που ακούγεται σε σχέση με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές είναι σημαντικό, «έχουμε μια επιβάρυνση της εξαρτημένης εργασίας και της μισθωτής, γιατί η φορολογία και η ασφάλιση μαζί συνδυάζουν πάρα πολύ υψηλούς συντελεστές».

Όπως επισημαίνει, την προηγούμενη τετραετία μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές, μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 μονάδες, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω μείωση για το 2025 και το 2027 άλλη μία ποσοστιαία μονάδα μείωσης 0,5 το 2024 και 0,5 το 2027, «ούτως ώστε να ελαφρύνουμε ακόμα περισσότερο την επιβάρυνση και να απολαύσουν οι εργαζόμενοι μεγαλύτερο μισθό».

Δείτε ακόμα

Φορολογικές δηλώσεις «προκάτ» από το 2025 Με προσυμπληρωμένα τα εισοδήματα, θα εκκαθαρίζονται αυτόματα για τους μη επιμελείς υπόχρεους υποβολής

Σχέδιο που προβλέπει την προσυμπλήρωση όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων που αποκτούν οι φορολογούμενοι στα αντίστοιχα …

Τροπολογία για την ακρίβεια: Πρόστιμα έως 2 εκατ.€ για επιχειρήσεις Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. …