Συντελεστή 1% θα έχει η βάση της νέας κλίμακας φορολογίας γονικών παροχών

Η NEA κλίμακα για τις γονικές παροχές, η οποία θα γνωστοποιηθεί αύριο στη Βουλή, θα ξεκινά από συντελεστή 1%, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Ο υπουργός προανήγγειλε μείωση των τελών κυκλοφορίας με παράλληλη αύξηση των φόρων στα καύσιμα και σταδιακή αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο ύψος των αγοραίων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης της φορολογίας καταθέσεων ή αναγραφής τους στη φορολογική δήλωση.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το θέμα παροχής κινήτρων για επαναπατρισμό καταθέσεων, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για μπόνους αφορολόγητο πάνω από τις 12.000 ευρώ για όσους συλλέγουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες για να «κατοχυρώσουν» το αφορολόγητο.

Μάλιστα, ορισμένες αποδείξεις θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε ό,τι αφορά την έκπτωση από το εισόδημα. Συγκεκριμένα, αποδείξεις που αφορούν επαγγελματικές ομάδες με υψηλή… ροπή προς φοροδιαφυγή, όπως για παράδειγμα στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις επισκευές κατοικιών, το ποσό της δαπάνης θα οδηγεί σε μεγαλύτερη έκπτωση από το εισόδημα.

Όσον αφορά τον τρόπο δήλωσης των αποδείξεων στην εφορία, αρχικά οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προστρέξουν χωρίς επιβαρύνσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας, στη συνέχεια όμως το Yπουργείο Οικονομικών μελετά ένα νέο σύστημα όπου ο ΑΦΜ του αγοραστή και τα στοιχεία της απόδειξης θα περνούν απευθείας στο Yπουργείο Οικονομικών μέσω της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΠΣ.

Πηγή: express

Δείτε ακόμα

Τα 4 σενάρια για την άμεση ενίσχυση της εστίασης Εξετάζεται σχέδιο για τη στήριξη και του τουρισμού – Τα διλήμματα και οι προβληματισμοί

Τέσσερα σενάρια για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της εστίασης και σε δεύτερο χρόνο του τουρισμού …

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Νέος γύρος εκταμιεύσεων – Τον Απρίλιο ο 7ος κύκλος – Ανοιχτό ενδεχόμενο για 8ο

Ίσως και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένας ακόμα γύρος εκταμίευσης σε δικαιούχους του 6ου κύκλου …