Εντός του α’ εξαμήνου τα ειδοποιητήρια για ΕΤΑΚ 2009 και ΦΑΠ 2010-2011


Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει στους φορολογούμενους τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, καθώς επίσης και του ΦΑΠ του 2010 και του 2011.

Με βάση τον προγραμματισμό αυτό κινείται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως προανήγγειλε με δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρης. Η αποστολή των εκκαθαριστικών αυτών που εκκρεμούν από το παρελθόν αναμένεται να γίνει τμηματικά κατά τη διάρκεια του εξαμήνου όπως διευκρίνισε.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται αύριο ο διάλογος για τις αλλαγές στη φορολογία, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παραδώσει τις προτάσεις του στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση σε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Η συνάντηση γίνεται στον φόντο του 10σέλιδου υπομνήματος της τρόικας με το οποίο ζητά, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σειρά από μέτρα όπως η αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων κατά 25% από την αρχή του έτους καθώς και η ανάκληση των δύο πρόσφατων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και εισφορών προς τα ταμεία. Πρόκειται για το υπόμνημα με τα μέτρα επί των οποίων η τρόικα ζητά τη δέσμευση της κυβέρνησης, ως προαπαιτούμενο για να εγκρίνει το νέο πακέτο στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Σε ότι αφορά τις αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων η κυβέρνηση διευκρίνισε κατά το Σαββατοκύριακο ότι δεν εξετάζεται καθώς το πλήγμα που θα επέφερε στην αγορά ακινήτων και στους φορολογούμενους θα ήταν πολύ μεγάλο σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, η εφαρμογή Πόθεν Έσχες για όλες τις δαπάνες των φορολογουμένων ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και προτάσεις που αφορούν στη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ και στην καθιέρωση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων που θα διορθώνει αδικίες του έκτακτου τέλους ακινήτων.

Πηγή: express.gr

Δείτε ακόμα

10η αξιολόγηση: Χρέη δημοσίου – συντάξεις – ΕΝΦΙΑ – κόκκινα δάνεια στα «καυτά» μέτωπα

Koρυφώνονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – θεσμών σήμερα και αύριο για τη 10η αξιολόγηση στο πλαίσιο …

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου

Στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ «ανέβηκαν» τα ειδοποητήρια για τις εισφορές Μαρτίου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς …