Στην τελική ευθεία οι ρυθμίσεις για την περαίωση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνταξη του σχεδίου για το κλείσιμο όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000 – 2009, ακόμη και όσων εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια. Το σχέδιο του υπουργείου, όπως είχε γράψει η «Ναυτεμπορική» από τις 23 Αυγούστου 2010, προβλέπει την καταβολή ενός ελάχιστου ποσού το οποίο θα κυμαίνεται από 300 – 500 ευρώ, ενώ μπορεί να φθάνει και τα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις με μεγάλους τζίρους.

Έτσι, το ελάχιστο ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που φυσικά εάν επιθυμούν θα ενταχθούν στη ρύθμιση, θα κυμαίνεται από 3.000 – 5.000 ευρώ.

Το ανώτατο ποσό που θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν στην περαίωση θα προκύπτει από συγκεκριμένο αλγόριθμο, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, με προσδιοριστικούς παράγοντες που θα αυξάνουν το φόρο ανάλογα με τις παραβάσεις που έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τις διασταυρώσεις που ήδη κάνει («Ν» φ. 23/8/2010, σελ. 1).

Στην περαίωση, σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, δεν θα μπουν οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει αυτοπεραίωση, παρά μόνο για τις χρήσεις που παραμένουν ανέλεγκτες, αλλά και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πρέπει πρώτα να τις ρυθμίσουν, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που σχεδιάζονται ήδη, προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθούν στην περαίωση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δείτε ακόμα

Τράπεζα Πειραιώς: Η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία θα εκτοξεύσει τις τιμές βασικών προϊόντων

Πρέπει να είστε μέλος για να δείτε το άρθρο! Παρακαλώ Συνδεθείτε .

Έκτακτο επίδομα: Πριν από το Πάσχα η καταβολή του – Ποιοι οι δικαιούχοι

Με την ακρίβεια να «γονατίζει» τα νοικοκυριά όλο και περισσότερο και τον πληθωρισμό να φτάνει …