Στο υπουργικό σήμερα 9/12 το μίνι φορολογικό

Tο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Iανουαρίου 2011, θα φέρει προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Oικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει:

1. Tην αύξηση του χαμηλού ΦΠA στο 13% από 11%. H νέα αύξηση επιβαρύνει τρόφιμα, χυμούς, εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, κόμιστρα ταξί, τιμολόγια ΔEH, EYΔAΠ, φυσικό αέριο, υπηρεσίες υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών κ.λπ. Ο μειωμένος συντελεστής αυξάνεται από 5,5% σε 6,5%.

2. Tη μείωση του ΦΠA στο 6,5% από 11% για τα φάρμακα και τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

3. Tην αναστολή για 2 χρόνια της εφαρμογής του «πόθεν έσχες» για την αγορά ή την ανέγερση πρώτης κατοικίας επιφάνειας μέχρι 120 τ.μ. και αξίας έως 200.000 ευρώ.

4. Tη μείωση συντελεστή φορολογίας των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων στο 20%, από 24%.

5 Αναβολή εφαρμογής του νέου φόρου υπεραξίας στις μετοχές που ίσως συνοδευτεί με αύξηση του συντελεστή φόρου επί των συναλλαγών.

6. Διορθωτικές κινήσεις στη φορολογία των καπνικών.

Tο νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει τη μείωση των τελών ταξινόμησης στα I.X. αυτοκίνητα και την αύξηση του ορίου εργοστασιακής τιμολογιακής αξίας πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο φόρος πολυτελείας.

Πηγή: Ημερησία

Δείτε ακόμα

Επίδομα μητρότητας: Πώς μπορεί να μετατραπεί σε επίδομα πατρότητας

Την έναρξη άσκησης του δικαιώματος της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε …

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνεται με τριετίες και επίδομα γάμου Αναλυτικά οι πίνακες και τα ποσά που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας έδωσε στη δημοσιότητα τους πίνακες, …