Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Κορυφώνονται οι Απεργιακές Κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη Οκτωβρίου 2011

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για σήμερα τα συνδικάτα, μετά τις ογκωδέστατες χθεσινές εκδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας,

εν όψει της ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου.Οι διοικήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δίνουν σήμερα ραντεβού στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ σχεδιάζει περικύκλωση της Βουλής. Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη προσυγκεντρώσεις.

Κλειστές είναι από νωρίς το πρωί η Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και η Ακαδημίας από Κανάρη έως Βασ. Σοφίας, ενώ έχει επίσης στηθεί και ο σιδερένιος φράκτης έξω από το Κοινοβούλιο.

Τις χθεσινές συγκεντρώσεις αμαύρωσαν επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ομάδων νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας, με οδομαχίες, μολότοφ, πετροπόλεμο και δακρυγόνα στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους .

«Ρολά» για δεύτερη ημέρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Απεργούν οι υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και τοπική αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι, καθώς και οι διπλωματούχοι μηχανικοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν για δεύτερη ημέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.

Απεργία πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στα λιμάνια, ενώ συνεχίζονται οι 48ωρες απεργίες των εφοριακών. Επαναλαμβανόμενες απεργίες πραγματοποιούν από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα

Και σήμερα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι των Αθηνών, δίνοντας παράταση στην πενθήμερη απεργία τους, ενώ η Ένωση Διοικητικών Δικαστών έχει αποφασίσει ημίωρη διακοπή κατά την έναρξη των συνεδριάσεων. Αντί για τις 9 π.μ. θα ανεβαίνουν στην έδρα στις 9.30 π.μ.

Χωρίς ενημέρωση και σήμερα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00, ενώ από τις 8.00 έως τη λήψη της βάρδιας θα κινηθεί το Τραμ. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο του Μετρό θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, οι συρμοί θα διέρχονται και σήμερα από τους σταθμούς Σύνταγμα και Ευαγγελισμός χωρίς να επιβιβάζουν – αποβιβάζουν επιβάτες, μετά από εντολή της Αστυνομίας.

Ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού και του ΟΣΕ ενώ χειρόφρενο τραβούν και για δεύτερη ημέρα οι οδηγοί ταξί

Πηγή: Naftemporiki.gr

Δείτε ακόμα

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10563 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ e-mail: press@minfin.gr Πέμπτη, 23 Ιουνίου …

Μειώνονται κατά 0,5 π.μ. οι ασφαλιστικές εισφορές από σήμερα – Οι νέοι μισθοί «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασιας» δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός κοινωνικών υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου

ειώνεται από σήμερα 1/6/2022 το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης από 6,5% σε 6%, ισόποσα …