ΥΠΟΙΚ: Επιστροφή στην ανάκαμψη το 2011

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της οικονομίας θέλησε να περάσει σε συνεντεύξεις του σε αμερικανικά μέσα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας λόγο για σημαντική αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει το 2011. Παραδέχθηκε πάντως ότι η υστέρηση των εσόδων παραμένει πηγή ανησυχίας. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και την εφημερίδα Wall Street Journal, o κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται στον χώρο των επενδύσεων από εταιρείες εντός και εκτός της Ευρώπης (Κίνα, Κατάρ).

Δήλωσε μάλιστα ότι τουλάχιστον μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών εκδήλωσε «ρητό ενδιαφέρον» για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο» για την επίτευξη των στόχων, δεν δίστασε ωστόσο να παραδεχθεί ότι η υστέρηση εσόδων παραμένει «πηγή ανησυχίας».

Πάντως, έσπευσε να εκφράσει την πεποίθηση ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει το 2011, μέσω των «σαρωτικών διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων», της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και των «αλλαγών στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε επίσης ότι οι επενδύσεις και οι αλλαγές που συντελούνται θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικά για τις επενδύσεις και για τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους επενδυτές, έκανε αναφορά στους τομείς των υποδομών, των ακινήτων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Αναφέρθηκε ακόμα στην στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να ξαναανακαλύψει τον εαυτό της και να κτίσει πάνω στις παραδοσιακές τις δυνάμεις, δημιουργώντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή τεχνολογία και πράσινη ενέργεια».

«Αν δείτε που βρισκόμασταν πριν τρεις μήνες, πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα ήμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Είμαστε μια χώρα που πήρε στα χέρια της τον έλεγχο του πεπρωμένου της, προβαίνοντας σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αλλαγές, με θετικές συνέπειες για τους πολίτες της».

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός συναντήθηκε με διεθνείς επενδυτές. Σήμερα μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών και θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πηγή:Ναυτεμπορική

Δείτε ακόμα

Οικονομία / e-ΕΦΚΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών σε 72 και 120 δόσεις

Οι παλαιές ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών των 120 δόσεων, καθώς και των 72 δόσεων της περιόδου του …

Στην ΑΑΔΕ προς είσπραξη οφειλές σε Δήμους Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 6:41 H αρχή θα γίνει με το τέλος παρεπιδημούντων που επιβάλλουν οι δήμοι σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Πρέπει να είστε μέλος για να δείτε το άρθρο! Παρακαλώ Συνδεθείτε .