ΞΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ 2012

ΞΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σ.Σ.Ε. 09.08.12 “Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Εργατοτεχνιτών που απασχολούνται στην Επεξεργασία και Κατεργασία Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών όλης της χώρας”.(1)

Πράξη Καταθ. Υπ. Εργασίας 16/10.08.12

Στην Αθήνα, σήμερα 09.08.2012 οι υπογράφοντες:

α) Ασβεστάς Νικόλαος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

β) Πάσουλας Γιάννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Όλοι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι για την υπογραφή τούτης της Συλλογικής Σύμβασης, συμφώνησαν και αποδέχτηκαν τα παρακάτω:

Άρθρο 1
Σε τούτη τη Συλλογική Σύμβαση υπάγονται:

Οι εργατοτεχνίτες-τριες που απασχολούνται στην επεξεργασία και κατεργασία ξύλου γενικά, όπως, Επιπλοποιοί, Μηχανοξυλουργοί (χειριστές όλων των μηχανημάτων επεξεργασίας και κατεργασίας ξύλου), Σκαλιστές, Ξυλοτορνευτές, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής παρκετών, Καθεκλοποιοί Κορνιζοποιοί, Κιβωτοποιοί, Βαρελοποιοί, Λουστραδόροι, οι εργαζόμενοι στις ταπετσαρίες επίπλων, οι εργαζόμενοι στην κατασκευή ξύλινων λυόμενων σπιτιών, οι εργαζόμενοι στα πριστήρια ξυλείας, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια κατασκευής επεξεργασμένων και τεχνιτών σανίδων (ινοσανίδες, μοριοσανίδες, κόντρα πλακέ κ.λπ.), καθώς και των Ναυπηγοξυλουργών που εργάζονται εντός επισκευαζόμενων ή κατασκευαζόμενων πλοίων όλης της χώρας.

Άρθρο 2

1) Τα βασικά ημερομίσθια    που προβλέπονται από την 52/2009 Δ.Α. διαμορφώνονται ως εξής:

 

1.1.2012

Α) Βοηθοί

 

α) Κατά τον 1ο χρόνο

36,26 ευρώ

β) Κατά τον 2o χρόνο

36,84 ευρώ

γ) Κατά τον 3o χρόνο

37,94 ευρώ

Β) Τεχνίτης

 

Κατά τον 6ο χρόνο

39,83 ευρώ

2) Τα νέα βασικά ημερομίσθια προσαυξάνονται με: α) το επίδομα γάμου κατά 10% επί του νέου βασικού ημερομισθίου, β) το επίδομα τριετιών κατά 5% και μέχρι εννέα (9) τριετίες, γ) το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κατά 7%, δ) επίδομα κατά 10% σε όσους έχουν αποφοιτήσει από τεχνικές επαγγελματικές σχολές ΟΑΕΔ του κλάδου και σε όσους κατέχουν τίτλο σπουδών πιστοποιημένων από δημόσιους φορείς εκπαιδευτικών ιδρυμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης ή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ (4) εξαμήνων φοίτησης, ΤΕΙ, κ.λπ. Τα επιδόματα αυτά υπολογίζονται επί των βασικών ημερομισθίων της παρ. 1 αυτού του άρθρου.

Άρθρο 3

Τεχνίτες: Θεωρούνται εκείνοι που έχουν τεχνική ειδίκευση και είναι ικανοί να εκτελέσουν μόνοι, μία ή περισσότερες εργασίες, των παραπάνω ειδικοτήτων και εφόσον διανύουν τον 6ο χρόνο υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας στην τέχνη ή οι διανύοντες τον 5ο χρόνο υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας και έχουν πτυχίο ειδικής σχολής μαθητείας ή άλλης τεχνικής επαγγελματικής σχολής του κλάδου.

Άρθρο 4

Τυχόν καταβαλλόμενες αποδοχές ανώτερες από τις καθοριζόμενες από τούτη τη Συλλογική Σύμβαση ή ισχύοντες όροι εργασίας δεν μειώνονται ούτε μεταβάλλονται μ’ αυτήν.

Άρθρο 5

Όσες διατάξεις Δ.Α. και Σ.Σ.Ε. του κλάδου δεν τροποποιούνται με αυτή τη Σ.Σ.Ε. εξακολουθούν να ισχύουν.

Άρθρο 6

Η ισχύς της Σύμβασης αυτής με τις παραπάνω διακρίσεις αρχίζει από 1η Ιανουαρίου 2012 και θα έχει ισχύ ενός έτους.


(1) Προηγούμενη ρύθμιση σελ. 1102/2009 του περιοδικού μας.

 

Δείτε ακόμα

Ψηφιακή κάρτας εργασίας: Από τον Ιούνιο σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Ξεκίνησε η διαβούλευση του υπουργείου Εργασίας με στελέχη τραπεζών για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας …

107675/27.12.2021 Κατώτατος μισθός υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών από 1.1.2022

107675/27.12.2021 Καθορισμός κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της …