Απεργιακό… μπλακ άουτ «παγώνει» την οικονομία

«ΜΠΛAK άουτ» στην οικονομία θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες από το μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες συμμετέχουν σχεδόν όλες οι επαγγελματικές τάξεις. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται αύριο και μεθαύριο με την 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣEE και της AΔEΔY σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Χθες ανακοίνωσαν συμμετοχή στην απεργία πλήθος συνδικάτων και επαγγελματικών φορέων.

Καμία συναλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί στα τελωνεία ούτε σήμερα, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία, ενώ θα απέχουν από την εργασία τους και οι εφοριακοί έως και την Πέμπτη.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα αρτοποιεία και τα βενζινάδικα.

Σε επ’Α αόριστον κατάληψη προχωρούν οι γιατροί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μαζί με τα σωματεία εργαζομένων, κρατώντας τα όμως ανοικτά για τα επείγοντα περιστατικά.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και τις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι.

Πηγή: express.gr

Δείτε ακόμα

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10563 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ e-mail: press@minfin.gr Πέμπτη, 23 Ιουνίου …

Μειώνονται κατά 0,5 π.μ. οι ασφαλιστικές εισφορές από σήμερα – Οι νέοι μισθοί «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασιας» δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός κοινωνικών υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου

ειώνεται από σήμερα 1/6/2022 το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης από 6,5% σε 6%, ισόποσα …