Νέα ποσοστά Τηλεργασίας, χαλάρωση μέτρων από 19.2.2022

Νέα ποσοστά Τηλεργασίας – Χαλάρωση μέτρων από 19.2.2022

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 766/Β/18.2.2022 η ΚΥΑ 10343/2022 με Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Κορωνοϊού με έναρξη το Σάββατο 19.2.2022 και παρατάθηκε με τις ΚΥΑ 11974 και 13654/2022 έως 14.3.2022 (μέχρι εκτυπώσεως του παρόντος).

Οι αλλαγές με τα νέα μέτρα έχουν ως εξής:

1. Άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης

2. Επιτρέπεται, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

3. Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%

4. Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% από 50%.

Εξακολουθεί να ισχύει το περιοριστικό μέτρο στην εστίαση και διασκέδαση μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες για τους εσωτερικούς χώρους, ενώ για τους εξωτερικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι μπορούν να παραμείνουν με αρνητικό Rapid test.

Υποχρεωτική παραμένει η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

Απαγορεύεται η διενέργεια αποκριάτικων παρελάσεων και αντίστοιχων υπαίθριων δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων.

Ειδικότερα για την Τηλεργασία ισχύουν τα εξής:

Δημόσιες υπηρεσίες

O αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται σε ποσοστό έως είκοσι τοις εκατό (20%), βάσει πλάνου εργασιών κάθε υπηρεσίας, για την κατάρτιση του οποίου λαμβάνονται υπόψη η φύση των καθηκόντων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι ανάγκες κάθε υπηρεσίας.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με απόφαση του εκάστοτε εργοδότη, σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν.4808/2021 (Α’ 101) και μέχρι ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%). Η προσέλευση των εργαζομένων πραγματοποιείται σταδιακά, σύμφωνα με τις εργασιακές ανάγκες και τις οδηγίες του εκάστοτε εργοδότη.

Δείτε ακόμα

Παροχές και επιφύλαξη ελευθεριότητας

Πρέπει να είστε μέλος για να δείτε το άρθρο! Παρακαλώ Συνδεθείτε .

Μεταβίβαση επιχείρησης και απολύσεις

Πρέπει να είστε μέλος για να δείτε το άρθρο! Παρακαλώ Συνδεθείτε .