“Πρεμιέρα” από την Πέμπτη του ΑΜΚΑ

AΠAPAITHTOΣ για γρηγορότερες, απλούστερες και ποιοτικότερες συναλλαγές στην εργασία και την ασφάλιση είναι από την 1η Οκτωβρίου ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά επισκέφτηκε στο Περιστέρι το λεωφορείο που κάνει στάσεις σε όλη την Ελλάδα και προωθεί τη διαφημιστική εκστρατεία του ΑΜΚΑ.

Σημειώνεται ότι ο ΑΜΚΑ αποδίδεται στους πολίτες (ασφαλισμένους, συνταξιούχους και τα προστατευόμενα μέλη) από τα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που έχει δημιουργήσει το Yπουργείο Απασχόλησης στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη του ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με το Yπουργείο Απασχόλησης, οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία θα πρέπει να επιβεβαιώσουν -μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 11131 ή της διαδικτυακής πύλης του ΑΜΚΑ- εάν έχουν ΑΜΚΑ και μόνο αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα να επισκεφθούν τα αρμόδια γραφεία των ασφαλιστικών ταμείων ή τα ΚΕΠ.

Η κ. Πετραλιά, αφού ενημερώθηκε για την πορεία της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Περιστέρι είναι η τελευταία στάση ενός μεγάλου οδοιπορικού σε όλη την Ελλάδα, που έγινε αυτό το καλοκαίρι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τον ΑΜΚΑ, ο οποίος από την 1η Οκτωβρίου μπαίνει στη ζωή μας.

Εννέα εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες πολίτες έχουν σήμερα ΑΜΚΑ, τον αριθμό που θα μας ακολουθεί σε όλο τον εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό μας βίο.

Εμείς στο Yπουργείο Απασχόλησης δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην απόκτηση του ΑΜΚΑ, γιατί ο ΑΜΚΑ είναι βασικός πυλώνας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, για την πάταξη της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».

 

Δείτε ακόμα

Στα 60 δολάρια το βαρέλι βλέπει η Citi τις τιμές του πετρελαίου το 2025

Δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου η κλιμάκωση με τους Χούθι Η κλιμάκωση …

Σούπερ μάρκετ: Πληθωριστική «ένεση» στον τζίρο – Οι «πρωταθλητές» των ανατιμήσεων

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 …