Ρύθμιση για Εξόφληση Οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

training2

H υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη – Πετραλιά ανακοίνωσε τη ρύθμιση οφειλών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η σχετική τροπολογία του Υπ. Απασχόλησης κατατέθηκε αργά εχθές στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την Αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση ορίζονται ότι:

– Οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, μετά τον αναλογούντων πρόσθετων τελών, λοιπόν επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων, κεφαλαιοποιούνται κατά το μήνα δημοσίευσης του υπό ψήφιση νόμου.

– Παρέχεται έκπτωση επί των κεφαλαιοποιούμενων πρόσθετων τελών, λοιπών επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων, ίση με το 80% αυτών, για όσους επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

– Για όσους επιλέξουν την εξόφληση των εισφορών σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβούν τις 96, η έκπτωση ανέρχεται στο 50%,ενώ κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Προυπόθεση η καταβολή προκαταβολής ποσοστού 3% επί της συνολικής οφειλής.

Σημειώνεται ότι για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή είναι απαραίτητη η μη ύπαρξη οφειλής από τρέχουσες απαιτητές εισφορές κατά τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση.

Επίσης, η ρύθμιση εξόφλησης με ευνοϊκούς όρους ισχύει:

– Για τους εργοδότες των κοινών και οικοδομοτεχνικών επιχειρήσεων, εφόσον υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση και προσκομίσουν τα απαραίτητα βιβλία και στοιχεία για έλεγχο στο ΙΚΑ μέχρι 30-6-2009.

– Για το υπόλοιπο ποσό των ήδη ρυθμισμένων οφειλών της ίδιας χρονικής περιόδου, εφόσον υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30-6-2009.

Δείτε ακόμα

Στο ΕΣΠΑ δράση για άνεργους νέους – Οι ωφελούμενοι και η αποζημίωση

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοικτό ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των …

Kλείδωσε στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Ο μέσος μισθός 27% χαμηλότερα από το 2010

Το καθαρό ποσό των βασικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, θα …