Από το «ταμείο» θα περάσουν 70.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για επιπλέον φόρο από το ΕΤΑΚ

ΣE περίπου 70.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο πέραν του ΕΤΑΚ μετά τη διεύρυνση των συντελεστών για την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία άνω των 400.000 ευρώ.

Τη διευκρίνιση αυτή έδωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας πως το αναφερόμενο όριο αφορά ατομική περιουσία, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση.

Σε υψηλούς τόνους, δήλωσε πως «δεν θα περάσει η τρομοκρατία των τελευταίων ημερών στη μεσαία τάξη, ώστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας». «Είναι απόφασή μας. Θα το κάνουμε…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή προχώρησε σε αλλαγές, η βασικότερη εκ των οποίων προβλέπει ότι ο οικογενειάρχης με τουλάχιστον 1 παιδί που πέρυσι βρισκόταν στο χαμηλότερο εισοδηματικό επίπεδο και φέτος έμεινε άνεργος θα λάβει δύο επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το πρώτο από 700 έως 1.300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και του οικογενειακού εισοδήματος κατά το 2008 που έχει οριστεί στα 15.000 ευρώ για ένα παιδί και στις 26.500 ευρώ για 6 ή περισσότερα παιδιά.

Το δεύτερο επίδομα 400 ευρώ ως άνεργος.

Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι η ενίσχυση δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τις τράπεζες (ίσχυε μόνο προς το Δημόσιο) ενώ το επίδομα χορηγείται ανεξαρτήτου ηλικίας και στους κάτω των εισοδηματικών ορίων χορήγησης του ΕΚΑΣ χαμηλοσυνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων που δεν δικαιούνται το ΕΚΑΣ (πρόκειται για συντάξεις χηρείας, γήρατος, αναπηρίας κ.ά).

Πηγή: express

Δείτε ακόμα

H νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/6/2021 ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2021 Σ’ ένα ασφυκτικό …

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται

Καθιερώνεται το freedom pass, και πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ που θα δίνεται στους …