Επίδομα Ανεργίας, σε τι ορίζεται?…

ΝΔ 2961/54 άρθρ.21
Ν.3552/07 άρθρ.5
Το επίδομα ανεργίας απαρτίζεται από το βασικό επίδομα ανεργίας και τις προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών. 
Το βασικό επίδομα ανεργίας ορίζεται από 1 Ιανουαρίου 2007 σε ποσοστό 50% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και από 1 Ιανουαρίου 2008 σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξάρτητα αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο.
Στους ανέργους που δεν είχαν πλήρη απασχόληση και των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές ήταν ίσες ή μικρότερες από το 6πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη καταβάλλεται το 50% του βασικού επιδόματος ανεργίας.
Στους ανέργους με μερική απασχόληση των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές ήταν μεγαλύτερες από το 6πλάσιο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη ή ίσες με το 12πλάσιο, καταβάλλεται το 75% του βασικού επιδόματος ανεργίας.
Στους ανέργους μερικής απασχόλησης των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές ήταν μεγαλύτερες από το 12πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη καταβάλλεται το 100% του βασικού επιδόματος ανεργίας.
Το επίδομα ανεργίας προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του ανέργου.
Το επίδομα ανεργίας είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο εκτός εάν πρόκειται για διατροφή συζύγων, ανιόντων ή κατιόντων.

Δείτε ακόμα

Εάν μια επιχείρηση καταβάλλει μισθούς την τελευταία ημέρα του κάθε μήνα και αποφασίσει, για λόγους ρευστότητας, να καταβάλλει τους μισθούς ανά 15θήμερο, ποιά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να μην παρανομεί; Nα σημειωθεί ότι είμαστε σε πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών του ΟΑΕΔ και ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα με τη συμμετοχή μας.

Πρέπει να είστε μέλος για να δείτε το άρθρο! Παρακαλώ Συνδεθείτε .

Ένας πτυχιούχος ηλεκτρολόγος ο οποίος εργάζεται σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις οικοδομών δικαιούται το επίδομα επικίνδυνης εργασίας;

Όχι δεν το δικαιούται. Το επίδομα αυτό δικαιούνται οι απασχολούμενοι σε εναέρια και υπόγεια δίκτυα …