Στο προσκήνιο η λίστα με τα νέα υπό ένταξη επαγγέλματα στα ΒΑΕ

EΠANEPXETAI το προσεχές διάστημα το θέμα της τελικής διαμόρφωσης της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, εντείνοντας ταυτόχρονα την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων.  Όπως όλα δείχνουν, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο debate για μεταρρύθμιση στα ΒΑΕ, έως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το μείζον αυτό ζήτημα. Με Yπουργική Aπόφαση αναμένεται η σύσταση νέας επιτροπής με στόχο την εξέταση των 100 περίπου ειδικοτήτων που επιθυμούν να ενταχθούν με τη συμμετοχή εκπροσώπων τους. Η ηγεσία του Yπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας επισημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση σε τρία σημαντικά προβλήματα έως το τέλος του έτους: το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, η διαδοχική ασφάλιση και η λίστα των ΒΑΕ.

Υπό ένταξη…

Στον νέο κατάλογο των ΒΑΕ επιθυμούν να ενταχθούν οι απασχολούμενοι στις εξής ειδικότητες: προσωπικό καθαριότητας σε γραφεία, αίθουσες και λοιπούς δημόσιους χώρους και εγκαταστάσεις, γραφίστες που απασχολούνται σε εκτυπώσεις, τυπογράφοι, φωτογράφοι, τεχνικοί και ψυκτικοί, τεχνίτες γραφικών τεχνών, χημικοί και βοηθοί χημικού, το υγειονομικό προσωπικό στρατιωτικών νοσοκομείων, βοηθοί ακτινολόγων, ακτινοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές, χημικοί παρασκευαστές, ελαιοχρωματιστές, συγκολλητές μετάλλων, οπλουργοί, πυροτεχνουργοί, ναυτικοί δύτες, φορτοεκφορτωτές, εργάτες υποβρυχίων φραγμάτων, χημικοί ασχολούμενοι με υγρά καύσιμα, τεχνολόγοι, τεχνικό προσωπικό ΑΕΙ (τυπογράφοι, ελαιοχρωματιστές, ψυκτικοί – μηχανικοί, οικοδόμοι, σιδηρουργοί, υαλουργοί, προγραμματιστές Η/Υ, χειριστές Η/Υ), φυσικοί γεωλόγοι, εργατοτεχνίτες απασχολούμενοι σε οικοδομικές εργασίες, το προσωπικό του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, αερολιμενικοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οδηγοί – πυροσβέστες.

 

 

 

Δείτε ακόμα

Αναστολή συμβάσεων εργασίας στον κλάδο της γουνοποιίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη  ανακοίνωση: Γνωστοποιείται …

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10563 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ e-mail: press@minfin.gr Πέμπτη, 23 Ιουνίου …